- Uitleg behandelingen

Gezichtsbehandelingen met Nouvital

Nouvital is een innoverend cosmeticamerk met een uitgebreide huidverzorgingslijn met eerlijke producten voor elk huidtype, zelf op de meest gevoelige huid. Deze producten bevatten natuurlijk zuivere ingrediënten, die een zeer krachtige werking hebben om zo het beste uit uw huid te halen. 

Producten van Nouvital zijn:

  • Hypoallergeen
  • Allergeenvrij geparfumeerd
  • Vrij van minerale oliën
  • Vrij van tarwekiemolie en lanoline (i.v.m. glutenallergie)
  • Voorzien van een zonnefilter (alle dagcrèmes)
  • Dierproefvrij

Alle producten zijn samengesteld volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten en ontwikkelingen op cosmetisch gebied, e.e.a. geheel conform de Europese richtlijnen. De producten bevatten voornamelijk werkstoffen van natuurlijke oorsprong.

 

Beahandelingen

Opfrissende behandeling: uw huid wordt   gereinigd,   gestoomd en gescrubd. Indien u wenst  word ook uw  wenkbrauwen geëpileerd of uw bovenlip geharst.. Mee-eters worden verwijderd. Aansluitend krijgt u een masker en een gezichtslotion ingemasseerd. Bestemd voor alle huidtypen.

Complete voedende en verzorgende behandeling: allereerst wordt uw huid gereinigd en gestoomd. De etherische geur brengt u meteen tot ontspanning. Indien u wenst wordt uw wenkbrauwen geëpileerd en bovenlip geharst. De peeling geeft de huid een ideale basis voor een optimale verdere verzorging. Mee-eters en andere onzuiverheden worden verwijderd. Uw gezicht wordt gemasseerd, het werkt erg ontspannend, de doorbloeding wordt gestimuleerd en de werkzame stoffen trekken beter in. Aansluitend krijgt u een (oog)masker en (oog)gezichtscrème op uw gezicht die zijn afgestemd op uw huidtype. Er wordt gebruikt gemaakt van warme en koude kompressen voor uw poriën. Bestemd voor alle huidtypen, jongere en iets oudere huid. Een weldaad voor uw huid. De producten zijn afgestemd op uw huidtype en huidconditie.

Bijzondere huidbehandeling: de enzymen peeling is zeer geschikt voor de iets moeilijkere huid, zoals: acnehuid en grote poriën. Door deze peeling komen de dode huidcellen onder de stoombehandeling los zonder de huid teveel te schuren. Tevens is deze behandeling ook bestemd voor de senioren huid. De producten zijn verstevigend en ontstekingsremmend, tevens ook afgestemd de verdere behoefte van de bijzondere huid.

Ontspannende gezicht, hals en decolleté massage

De gezichtsmassage is een heerlijk ontspannende massage, hierbij worden ook het decolleté, de schouders en de nek gemasseerd. Massage van de gezichtsspieren vermindert spanningen en geeft het gezicht weer een frisse uitdrukking. Wat zijn de effecten van een gezichtsmassage? Verlicht spanningen, versterkt het immuunsysteem, heeft een ontgiftende werking, brengt balans in lichaam en geest, vergroot het algemeen gevoel van welzijn, verbetert de bloedsomloop, oog/hoofd- en aangezichtspijnen verdwijnen, verstevigend voor gezicht- en halsspieren. De massage wordt afgesloten met een korte hoofd en oormassage.

Pedicure Provoet standaard

Bij de 1ste behandeling wordt een intakegesprek afgenomen en vindt een voetonderzoek plaats. Uw gegevens en aandoeningen worden genoteerd. Vervolgbehandelingen worden ongeveer om de 6 weken ingepland, afhankelijk van de aard van aandoening. Ik werk machinaal met de natfrees motor. Deze zorgt voor tegelijkertijd afkoeling van uw voet tijdens de behandeling.

Ontspannende voet & onderbeen massage

Deze massage is niet alleen een weldaad voor de voeten maar voor het gehele lichaam. De ontspannende voetmassage zorgt naast algehele ontspanning ook voor een stimulatie van het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Daarnaast werkt deze massage bijzonder ‘aardend’. Mensen die veel in hun hoofd zitten, ervaren na deze massage meer gevoel en verbinding met het gehele lichaam. Doordat de zenuwbanen in ons lichaam eindigen in onze handen en voeten, is het mogelijk door alleen de voeten te masseren toch het gehele of juist meer specifieke delen van het lichaam te bewerken. Afvalstoffen die vastzitten in de zenuwbanen kunnen via een voetmassage aangezet worden tot afvoer.

Schimmeldiagnostiek

Schimmelnagels zijn een veelvoorkomend probleem. Ik heb de cursus ‘Schimmeldiagnostiek’ met goed gevolg afgerond en ben voor deze specialisatie gecertifeerd. Hierdoor heb ik nu de kennis in huis om dit probleem adequaat aan te pakken. De cursus die ik hiervoor heb gevolgd is een waardevolle aanvulling op mijn andere specialisaties. Wat betreft de schimmeldiagnostiek werk ik samen met UMC St. Radboud in Nijmegen. Op verantwoorde wijze kan ik een stukje nagel/huid (biopt) afnemen. Dit wordt beoordeeld door UMC St Radboud voor diagnose op de aanwezigheid van schimmels. Na de uitslag kan ik samen met de cliënt – en in eventueel overleg met uw huisarts – een effectief zorgtraject inzetten. De kosten van het laboratoriumonderzoek worden door de zorgverzekeraar vergoed. Wilt u meer informatie over Schimmeldiagnostiek neem dan contact op, zodat we de mogelijkheden vrijblijvend kunnen bespreken. Mijn certificaat is geregistreerd bij UMC St Radboud, Nijmegen.

Spa Manicure

Mooie handen zijn een sieraad voor het oog en vaak het eerste waar men mee in aanraking komt bij een ontmoeting. Verzorgde handen met mooie en verzorgde nagels zijn een belangrijk onderdeel van uw persoonlijkheid. Na een manicure  behandeling mogen de handen weer gezien worden. Deze behandeling kan eventueel uitgebreid worden met warme paraffine pakking of gellack. Ook geschikt voor heren.

Gellack, momenteel keuze uit meer dan 25 leuke kleurtjes!

Bij Gellacks (nagellak op gelbasis) wordt eerst wordt een basislaag (basecoat) aangebracht, dan een dubbele kleurlaag (colorcoat) en tot slot een toplaag (topcoat). Uitharding van iedere laag gebeurt met een LED lamp. Het resultaat van de lagen samen zorgt voor twee zaken: versteviging van de natuurlijke of kunstnagel en als een bijna onslijtbare vervanger van gewone nagellak. Gellack is dus geen normale nagellak maar een dunne kleurlak op gelbasis die uithardt waardoor de kleur twee tot drie weken perfect blijft zitten zonder te chippen (afbladderen van de nagellak). Op de teennagels blijft Gellack zelfs vijf tot zes weken perfect. De hechting van gellak kan wel beïnvloed worden door o.a. medicijnen, oneffenheden op de nagels, hormonen of bijtende reinigingsmiddelen.

Verwijderen van de Gellack
Doe wat gellack remover op een watje, leg het watje op de nagel en wikkel deze goed in met aluminium folie. Laat deze minimaal 15 minuten intrekken. Daarna met een manicure stokje voorzichtig de gellak verwijderen. De nagelplaat kan daarna licht gebufferd worden met een nagelbuffervijl. Breng daarna nagelriemolie of een ander verzorgende olie op uw nagels aan.

Paraffinebaden

Bij een paraffine pakking worden uw handen of voeten ondergedompeld in een badje met verwarmde paraffine, waarna er een plastic zakje en een warmtehandschoen omheen gedaan wordt. De paraffine trekt in uw huid en opent de poriën. Het verzacht de opperhuid, stimuleert de doorbloeding, versterkt en verbetert het onderhuidse weefsel en verzacht de nagelriemen. Na ongeveer 15 minuten wordt alles verwijderd en voelen uw handen heerlijk aan.